 
Formularz wyszukiwania
dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
26 marca 2024
      
      
  
            Jajko jest doskonałym produktem spożywczym w naszej diecie. Gdy czasami myślę, co zapakowałabym na bezludną wyspę, to byłyby to z pewnością jajka, gdyż ich skład jest prawie idealny. Zawierają one praktycznie wszystkie składniki odżywcze, no może za wyjątkiem witaminy C.
      
  8 lutego 2024
      
      
  
            W Polsce w tłusty czwartek do dystrybucji trafia około 100 milionów pączków, to około 700 tys. ton słodkiej i dość tłustej przyjemności. Jeden pączek waży od 60 do 80 g i w zależności od receptury, jego spożycie dostarczy od 200 do 400 kcal.
      
  20 grudnia 2023
      
      
  
            Zupa grzybowa, rybna czy barszcz czerwony z uszkami? Wszelkie statystyki (średnio 75%) wskazują na popularność barszczu czerwonego.
      
  19 lipca 2023
      
      
  
            Zaproponowałyśmy nowatorską mieszankę do wytworzenia opakowań, która składa się nawet do 80% z wytłoków, reszta dodatków to produkty naturalne, zbożowe.
      
  17 lutego 2022
      
      
  
            Fleksitarianizm to coś pomiędzy typową dietą stosowną w krajach rozwiniętych, obfitującą w białko zwierzęce i produkty przetworzone, a wegetarianizmem.
      
  9 lutego 2022
      
      
  
            Jeść mięso czy nie jeść? Oto jest pytanie! Zadają je sobie coraz częściej konsumenci w Stanach Zjednoczonych i Europie, którzy w obliczu wątpliwości rezygnują z konsumpcji mięsa.
      
  4 marca 2021
      
      
  
            Ze względu na niepowtarzalny skład oliwy z oliwek, nazywanie jej eliksirem młodości, nie jest tylko marketingowym sloganem, ale jest naukowo potwierdzane. Systematyczne spożycie oliwy z oliwek wpływa na poprawę pamięci, koncentracji u ludzi, także w wieku dojrzałym i u seniorów.
      
   
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
